دستگاه واترپیک

واترپیک یا واتر فلاسر چیست و چه کاربردی دارد؟

واترپیک یا واتر فلاسر (Water Flosser) دستگاهی است که کاربردی شبیه نخ دندان دارد و برای مراقبت از دندان به صورت خانگی مورداستفاده قرار می‌گیرد بنابراین جز تجهیزات Home Care طبقه‌بندی می‌شود. افرادی که به دلایل مختلف نمی‌توانند از نخ دندان استفاده کنند، برای مثال افرادی که ارتودنسی ثابت دارند یا در دهان آن‌ها پروتزهای ثابت مانند بریج یا روکش و ایمپلنت وجود دارد، می‌توانند از دستگاه واترپیک استفاده نمایند. شایع‌ترین محل ایجاد پوسیدگی و انواع بیماری‌های بافت لثه فضای بین دندان است، این دستگاه آب را با فشار به شکافت‌های موجود در بین دندان‌ها هدایت کرده و نقاطی که دسترسی به آن‌ها سخت است را به‌خوبی تمیز می‌کند و بنابراین از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. مقالات و کتاب‌های زیادی در خصوص اثربخشی استفاده از واترپیک تاکنون منتشر شده است و تحقیقات نشان می‌دهد که این دستگاه تا 99% آلودگی‌های موجود در لابه‌لای دندان‌ها را برداشته و تأثیر آن در تمیز کردن لابه‌لای دندان تا 5 برابر بیشتر از نخ دندان‌های رایج است.

واترپیک آب را با فشاری که مقدار آن قابل تنظیم است، به‌صورت پالسی بر روی دندان‌ها می‌پاشاند. زمانی که فرد از این دستگاه برای تمیز کردن دندان‌های خود استفاده می‌کند، دو عامل فشار آب و ضربان پالسی آب باعث تمیز شدن فواصل میان دندان‌ها می‌شود. فشار آبی که این دستگاه تولید می‌کند با ماساژ لثه‌ها خون‌رسانی را در بافت لثه افزایش داده و به سلامت آن‌ها کمک می‌کند.

کاربرد دستگاه واترپیک
کاربرد دستگاه واترپیک در تمیز کردن دندان‌ها

نام این دستگاه از برند معروف آمریکایی واترپیک گرفته شده است. درواقع واترپیک نام یک کمپانی آمریکایی است و محصول نخ دندان آبی آن به‌اندازه‌ای معروف است که این دستگاه در دنیا با نام واترپیک شناخته می‌شود. این دستگاه معمولاً چند سری دارد و برای افراد مختلف خانواده قابل‌استفاده است و این مزیت بزرگی محسوب می‌شود. علاوه بر آن برخی از این دستگاه‌ها سری‌های مختلف زبان‌شوی، ایمپلنت، روکش، ارتودنسی و سری مسواک هم دارند.

مزایای استفاده از واترپیک در مقایسه با نخ دندان

به‌صورت کلی استفاده از واترپیک به‌جای نخ دندان مزایای زیادی دارد. در تمیز کردن دندان با نخ دندان‌های رایج، امکان خونریزی و تورم لثه و باقی ماندن ذرات مواد غذایی میان دندان‌ها وجود داشته که با استفاده از واترپیک احتمال این دو مورد به‌شدت کاهش ‌می‌یابد. هرچند هزینه بالای دستگاه واترپیک نسبت به نخ دندان و زمان‌بر بودن شستشوی دندان با واترپیک از معایب آن نسبت به نخ دندان است.

به‌صورت کلی مزایای استفاده از واترپیک به شرح زیراند:

  • تمیز کردن کامل بین دندان‌ها
  • آسیب به لثه در هنگام تمیز کردن فضای میان دندان‌ها به دلیل استفاده آسان و عدم نیاز به مهارت
  • پیشگیری از بیماری‌های لثه و خرابی دندان‌ها با تمیز کردن کامل دندان
استفاده از واترپیک به جای نخ دندان

بخش‌های مختلف دستگاه واترپیک

دستگاه واتر فلاسر از 3 قسمت اصلی ساخته شده است:

  • موتور و پمپ؛ باعث می‌شوند جریانی از آب پرفشار به‌صورت پالسی از مخزن دستگاه به دهان کاربر منتقل شود.
  • مخزن آب
  • نازل به همراه سری آب

انواع دستگاه واترپیک

ازنظر شکل ظاهری، دو مدل از این دستگاه موجود است.

  • مدل کانتری یا Countertop، که یک مخزن‌های بزرگ داشته و چندین مرتبه بدون نیاز به پر کردن مخزن قابل‌استفاده‌اند. این دستگاه یک نازل کوچک داشته که نگهداری آن توسط دست کاربر در حین استفاده آسان است اما به دلیل سایز مخزن، استفاده از آن‌ها در سفر سخت‌تر است.
  • مدل بی‌سیم یا Cordless، دستگاهی یکپارچه است که مخزن آن مستقیماً به یک دسته متصل به سری وصل بوده و با باتری کار می‌کند، بنابراین مدل یکپارچه دستگاه واترپیک کوچک‌تر و به‌راحتی قابل‌حمل بوده ولی در دست گرفتن آن هنگام استفاده کمی سخت‌تر است همچنین ممکن است برای تمیز کردن کل دندان‌ها نیاز باشد مخزن آن بیش از یک‌بار پر شود. بر اساس تحقیقات انجام‌شده در حال حاضر دستگاه‌های مدل Cordless بیشتر مورداستفاده قرار می‌گیرند و حدود 66% بازار واترپیک را به خود اختصاص می‌دهند.
واترپیک بی‌سیم یا Cordless
واترپیک مدل کانتری
واترپیک کانتری یا Countertop

آنالیز بازار واترپیک در ایران

واترپیک یک دستگاه Home Care یا با کاربرد خانگی است و کلاس خطر آن A می‌باشد. در حال حاضر 5 شرکت این محصول را از کشورهای آمریکا (برند Waterpik)، سوئیس (برند B Well)، کره (برند AQUAPICK) و چین (برند Iconbeauty  و RISUN) به کشور وارد می‌کنند. در سال‌های اخیر واردات این محصول به‌صورت متوسط سالیانه بالای 200 هزار دلار ارزبری داشته است.

یک شرکت ایرانی به نام بین‌المللی آرای سینا رایا سانا نیز به تازگی برای تولید این محصول پروانه مستقل دریافت کرده و در سال 1401 ، تعدادی از این محصول تولید کرده است.

قیمت این محصول در بازار ایران در بازه 1.5 میلیون تا 8 میلیون تومان و قیمت جهانی محصول نیز بین 30 تا 300 دلار است.

حجم بازار جهانی سالیانه این محصول حدود 900 میلیون دلار است و این بازار با نرخ رشد حدود 5 درصد در حال رشد است. جمعیت ایران حدوداً 1% جمعیت دنیاست بنابراین آمار فوق نشان‌دهنده آن است که با توجه به جمعیت ایران مصرف این محصول در ایران بسیار کمتر از مصرف متوسط جهانی است. در حال حاضر حدود 36% از بازار مصرف این محصول مربوط به آمریکای شمالی است.

برای تجهیز مطب و کلینیک دندانپزشکی خود با مشاوران ما در تماس باشید

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد.